Activitati

ILUMINAREA IN ROZ PE 1 OCTOMBRIE

Fundatia Renasterea a desfasurat sub egida Coalitiei pentru Sanatatea Femeii activitatile specifice zilei de 1 octombrie - iluminarea in roz, simbol al luptei impotriva cancerului de san - si a celor din luna internationala de lupta impotriva cancerului mamar. Evenimentul a avut loc la Muzeul National de Arta al Romaniei, lumina roz fiind declansata anul acesta de Andreea Esca, Ambasador al Fundatiei Renasterea si de actrita Oana Pellea.

Mai multe detalii despre a 16-a editie a Iluminarii in Roz aici.

Poti vedea imagini de la eveniment aici.

CARAVANA DE TESTARE IN ZONELE DEFAVORIZATE

Pe perioada verii 2016, Unitatea Mobila a Fundatiei Renasterea a circulat in zone defavorizate pentru a efectua controale medicale si screening primar pentru aceste forme de cancer. Au fost testate gratuit xxx femei din AA, BB, CC, DD, fiind efectuate aa ecografii mamare, bb mamografii si cc teste Babes-Papanicolau.

Poti vedea imagini din Caravana aici.

EVENIMENT DE LANSARE PUBLICA A COALITIEI

30 iunie 2016, Palatul Parlamentului, in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Moderatori: Andreea Esca, ambasador Fundatia Renasterea
Dr. Marius Geanta, Presedinte Centrul pentru Inovatie in Medicina (InoMed).

Cu sprijinul si prezenta:
Dr. Florin Buicu, Presedinte al Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor Dr. Diana Loreta Paun, Consilier de Stat, Departamentul pentru Sanatate Publica al Presedintiei Romaniei, Dr. Corina Pop, Secretar de stat, Ministerul Sanatatii

Reprezentanti ai Coalitiei: Dr. Catalin Jianu, Societatea Romana de Chirurgie a Sanului si Oncologie, Dr. Catalin Costovici, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva, Cezar Irimia, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Radu Ganescu, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Rozalina Lapadatu, Institutul pentru Educatie si Dezvoltare in Sanatate (ISDE)

Poti vedea imagini de la eveniment aici.

Poti descarca agenda si concluziile evenimentului aici.